Bij Mortellito streven ze ernaar om natuurlijke wijnen te maken, zonder onnodige interventies en met respect voor de natuur. Ze geloven erin dat de wijn gemaakt wordt in de wijngaarden en doen zo weinig mogelijk ingrepen in de wijnkelder nadien.
Ontstaan vanuit een heel klein perceel dat eigendom was van de familie, heeft Dario zijn bedrijf uitgebouwd tot 24 hectare wijngaarden vandaag.
Het idee om wijn te maken onstond vanuit zijn diepe band met het terrein in combinatie met zijn liefde voor de natuur en de uniekheid van de locatie; kalksteen als ondergrond, dicht bij de zee met de bries van de Sirocco wind. Dat terrein ligt in het diepe zuiden van Sicilië, in de Val di Noto.
Tijdens de productie van de wijnen zoeken ze naar de juiste balans tussen de druiven afkomstig van de twee verschillende ondergronden;
Dario is een wijnmaker met een ongelofelijke passie voor zijn land maar ook voor de zee. Als duikinstructeur vertoeft hij graag in en op het water. We bezochten hem drie jaar geleden, gingen mee het water in en konden zelf ontdekken wat voor een perfecte pairing zijn wijnen maken met zeevruchten. Verse zee-egel met een glas Viaria, hemels!
Menu
Magazijn
Hoofdkantoor