Fratelli Barba

Het hart van de Barba wijnmakerij is de wijngaarden, die verspreid liggen over 68 hectaren in de meest populaire gebieden van het district: Colle Morino, Casal Thaulero en Vignafranca. Ze behoren allemaal tot de Montepulciano en Trebbiano d’Abruzzo D.O.C en de Colline Teramane D.O.C.G regio’s. 
Daar worden hun wijnen geboren, dankzij de uitzonderlijke zorg voor hun wijngaarden, die ze de laatste 40 jaar geperfectioneerd hebben. 

Tussen eind September en midden Oktober zijn hun Montepulciano en Trebbiano druiven klaar om geoogst te worden. 

Die oogst is de apotheose van het werk van een heel jaar in de wijngaarden; het snoeien in de winter, het strippen en uitdunnen van de planten voor de oogst dragen bij aan het resultaat van de hoogkwalitatieve druiven.

Fermentatie gebeurt gedurende 10 dagen; in het geval van hun rode wijnen blijft de most wat korter of langer voor de maceratie, afhankelijk van het type wijn. 

De regio Abruzzo staat gedefinieerd als een groene zone in Europa en is gekend voor zijn kustlijn, bergen en meren. Aan de bergachtige kam van de Vomano rivier tussen de Teramo gemeenten Cellino Attanasio, Atri, Pineto en Roseto, ligt de Barba boerderij. Ze werken zo natuurlijk mogelijk in hun velden en passen een circulaire economie toe op de Tentuta Barba boerderij, waar ze ook een grote kudde melkkoeien hebben. 

Hun zomer heeft lange zonnige dagen aangevuld met koele nachten, de winter wordt beïnvloed door de Adriatische zee en de gemiddelde temperatuur is 12 tot 16 graden, genoeg regen en wind.

De ondergrond is klei en is, afhankelijk van zijn helling en blootstelling, medium waterafstotend.

Voor ons is dit aanbod een grote aanwinst, ze brengen een hele goeie prijs-kwaliteitsverhouding en maken hun kwalitatieve wijnen toegankelijk voor iedereen. Het is de perfecte Italiaanse instapwijn in ons gamma.

Sfeerbeelden